משקיעים מוסדיים וקרנות

השקעת הון פרטי באפיקים אלטרנטיביים לשוק ההון. המונח מתייחס בעיקר להשקעת הון בחברות, אך הוא מגדיר גם השקעות אלטרנטיביות אחרות ובמקרה שלנו: השקעות נדל”ן, לדוגמה: השקעה ישירה בחברות, בנדל”ן גלובלי, בפרויקטים של תשתיות, בקרנות אחרות ועוד. קרן השקעות לא סחירה (מניותיה לא נסחרות בשום בורסה), המאוגדת משפטית כשותפות מוגבלת, ומנוהלת ע"י השותף הכללי (General Partner – "GP") שיכול להיות אדם פרטי או חברה. המשקיעים בקרן הינם השותפים המוגבלים (Limited Partner – "LP").

מבנה ההשקעות:

קרנות פרייבט אקוויטי בנויות באופן שבו המשקיעים הם שותפים שמזרימים כסף להשקעה ונושאים באחריות מוגבלת (Limited Partner), בעוד מנהל ההשקעה – שבדרך כלל משקיע אף הוא – הוא השותף הכללי (General Partner) והוא נושא באחריות ומקבל את ההחלטות, כיוון שהוא בעל הידע, הניסיון והנוכחות המקומית שמאפשרים את ניהול ההשקעה, בהתאם לתכנית העסקית. בעזרת הידע שלו ויכולתו יידע מנהל ההשקעה לנווט את הספינה גם ברגעים בהם השוק משתנה ולחריגה מהנחות היסוד של התכנית העסקית.

מומחיות ויכולות עסקיות:

בשונה מקרנות גידור או קרנות נאמנות, שלרוב משקיעות בני"ע סחירים בהם המחיר נקבע ע"י ביקוש והיצע בשוק, קרנות Private Equity משקיעות בני"ע לא סחירים, בהם המחיר נקבע ע"י מו"מ מקדים. עקב כך, לקרנות אלה יש יכולת השפעה עסקית ויתרונות נוספים:
בד"כ מחיר קנייה נמוך יותר במועד ביצוע העסקה- "לקנות טוב"
ייצוג פעיל בדירקטוריונים של חברות הפורטפוליו- שליטה בקבלת ההחלטות.
ניסיון וערך מוסף ניהולי שיכול לטייב את מצבן של חברות הפורטפוליו

פיזור תיק ההשקעות:

רווחי המשקיע בקרן מבוססים על אירועים מוחשיים פיננסיים או עסקיים אמיתיים, כגון חלוקת דיבידנדים, אקזיט של אחת מחברות הפורטפוליו, לעומת תשואה בשוק ההון הסחיר בו אירועים לא מוחשיים יכולים להשפיע על תשואת המשקיע ללא שום הנחת יסוד כלכלית אמיתית. לפיכך אופיין הלא סחיר של קרנות יכול לסייע בהורדת הסיכון הכולל בתיק ההשקעות ע"י הפחתת היחס לאירועים בשוק ההון.

מעוניינים להצטרף כמשקיעים מוסדיים?

שאלות ותשובות

קרנות פרייבט אקוויטי מפוקסות מהעלאת ערך ההשקעה ופחות בתזרים השוטף על מנת לייצר רווחי הון משמעותיים. מה גם שבהשקעות מניבות, בדרך כלל מולטיפאמילי, שנהנות מתזרים תפעולי שוטף, המשקיעים מקבלים גם חלוקות שוטפות (בדרך כלל על בסיס רבעוני). בדרך כלל, הגרף שמייצג את תזרים המזומנים יוצר את צורת האות J – הנקרא גם "עקומת J " השקעת כסף בתחילת מחזור ההשקעה, שעל פי רוב מושקע בנכס עצמו CAPITAL EX, לאחריה עליה מתונה שנובעת מחלוקות שוטפות, ולבסוף עליה חדה ומהירה בסוף חיי ההשקעה, עם קבלת תקבולי ההון, לאחר מימוש התכנית העסקית והשבחת הנכס. צורת ה-J משתנה בין השקעות, כנגזרת של דרך ההשקעה, מספר הנכסים , משך ההשקעה והאסטרטגיה שלה.

השקעות פרייבט אקוויטי מתאימות ליחידים עתירי הון א/או משקיעים כשירים, חברות ומשקיעים מוסדיים. הסכום הנדרש להשקעה הוא לרוב גבוה יחסית, ויש לוותר על נזילות לתקופה מסוימת. בגלל זה אנו מצפים לקבל פרמייה "פרמיית אי הנזילות".
חוסר הנזילות העכשווי אפשרה למנהל המקצועי הון מרותק על מנת להשיא את התכנית העסקית שלו. השקעה מסוג זה תהיה השקעה של כספים פנויים שהמשקיע יודע שלא יצטרך להם בתקופת הזמן הקרובה.